Procura

Райбекухен

Райбекухен

Райбекухен

Німці з давніх часів славилися приготуванням страв з картоплі. Запечена і смажена, терта і парена картопля є одним з основних інгредієнтів у німецькій кухні.

Сьогодні наша розповідь про райбекухен.

Reibekuchen – картопляні оладки, “терті млинці” (такий дослівний переклад). Оладки з тертої картоплі й борошна, обсмажені у великій кількості киплячої олії. У нас їх називають дерунами.

Німці  щиро дивуються, що ми не погоджуємося вважати це німецькою стравою. Хоча єдиною відмінністю є те, що вони їдять картопляні оладки з яблучним пюре.  

Взагалі, складно зрозуміти, як самі німці сприймають цю страву – як другу чи як десерт, адже на додачу до яблучного соусу посипають деруни цукром.

 

Рецепт приготування.

Обчищену картоплю (6 шт) та  половину цибулини дрібно подрібнити на терці або в блендері, додати в суміш 2 ст ложки борошна, сіль та перець за смаком. Смажити на середньому вогні, допоки оладки не підрум’яняться.

 У нас їх подають зі сметаною.

Смачного!

Закрити меню

ХОЧЕТЕ ПРАЦЮВАТИ ОПІКУНКОЮ В НІМЕЧЧИНІ?
Залиште свій номер – і ми зв’яжемося з Вами.