Procura

Опікунка на кухні: спаржа

Опікунка на кухні: спаржа

    Німці утримують пальму першості в Європі за кількістю вирощеної та спожитої спаржі. Найбільші фанати – селяни, гурмани та кухарі.

     У Німеччині ласують спаржею впродовж усього року. Утім, справжні знавці й любителі чекають на сезон, який триває з квітня по кінець червня, ілюструючи відоме селянське прислів’я: «Sind die Kirschen rot, ist der Spargel tot» (Коли вишня почервоніла, то вже спаржа омертвіла).

     Почала свою «кар’єру» спаржа як ліки близько 2400 років тому в Греції. Лікар Гіппократ радив пити чай із сухою спаржею як сечогінний засіб, а настій з коріння спаржі використовувся при зубному болю та укусах бджіл.

     Наприкінці XIX століття спаржу вперше почали консервувати в банках. Відтепер йшлося лише про смак. Ознака статусу зникла, оскільки дозволити собі спаржу міг кожен. З квітня по червень спаржа – продукт номер один для всіх любителів дієт, гурманів і, звичайно, кухарів, які створюють все нові страви із цього продукту.

Який рецепт приготування спаржі найкращий?

Просто відварити у воді з цукром, сіллю та шматочком масла. Трохи лимонного соку теж не завадить, але небагато.

Загалом же зі спаржею можна робити що завгодно: варити, смажити, тушкувати, вживати теплою і холодною, як закуску чи основну страву. Спаржа – чудовий гарнір як до м’яса, так і до риби. Одна лишень комбінація зі спаржі та вершкового масла – вже справжня насолода.

#cиделка #опекунка #доглядальниця #роботавНімеччині#работавГермании #уходзапрестарелыми #опека #Procura#роботавЄвропі

Закрити меню

ХОЧЕТЕ ПРАЦЮВАТИ ОПІКУНКОЮ В НІМЕЧЧИНІ?
Залиште свій номер – і ми зв’яжемося з Вами.