Procura

НІМЕЦЬКИЙ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ (APFELKUCHEN MIT MANDELN)

НІМЕЦЬКИЙ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ (APFELKUCHEN MIT MANDELN)

НІМЕЦЬКИЙ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ (APFELKUCHEN MIT MANDELN)

Німецький яблучний пиріг з мигдалем та родзинками настільки смачний, що важко встояти, щоб не з’їсти ще і ще шматочок. Пісочне тісто, велика кількість яблук і карамелізований мигдаль з родзинками зверху  так і манять насолодитися пирогом.

Для посипання поверхні цього пирога готується особлива маса з цукру, масла, меду та невеликої кількості молока. Вона огортає кожен шматочок мигдалю та кожну родзинку і в процесі запікання вона карамелізується. Це неймовірно смачно!

Загалом, німецький яблучний пиріг простий у приготуванні, хоч і незвичайний. Головне не місити пісочного тіста, а лише змішати всі інгредієнти разом, замісити. Тоді воно буде по-справжньому пісочним. А вся решта кроків, проста.

ДЛЯ ТІСТА:

  • 260 грамів борошна
  • 2 яйця
  • 100 грамів цукрової пудри
  • 100 грамів холодного вершкового масла, порізати кубиками

ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • 1 кг яблук, почистити, порізати пластівцями
  • 2 яйця
  • 100 мл сметани
  • 40 грамів цукрової пудри

ДЛЯ МИГДАЛЕВОЇ МАСИ:

  • 70 грамів масла
  • 60 грамів цукру
  • 2 ст.л. молока
  • 1 ст.л. меду
  • 120 грамів чищеного порізаного мигдалю
  • 100 грамів родзинок

ПРИГОТУВАННЯ

Усі інгредієнти для тіста викласти у чашу блендера і перетерти до появи великих грудок. Якщо блендера нема, то у невеликій мисці швидко розтерти всі інгредієнти руками, до появи грудок.

2) Перекласти тісто на поверхню, застелену харчовою плівкою й змішати тісто разом. Загорнути у харчову плівку й поставити в холодильник на 30 хвилин (можна на довше, до 2-х діб).

3) Духовку розігріти до 170 ᵒС.

4) Охолоджене тісто тонко розкачати та викласти ним дно  дека або жаротривкового посуду, формуючи невеликі бортики.

5) Тісто рівномірно проколоти виделкою в декількох місцях.

6) Викласти яблука на підготовлене тісто, розрівнюючи їх по поверхні тіста.

7) Родзинки залити окропом і відцідити.

8) У невеликому посуді збити яйця, сметану та цукрову пудру й рівномірно скропити яблука отриманою масою.

9) У невеликому сотейнику довести до кипіння вершкове масло, цукор, молоко та мед.

10) Додати мигдаль та родзинки й добре перемішати. Зняти з вогню.

11) Рівномірно розподілити родзинки з мигдалем по поверхні яблук.

 12) Поставити пиріг до розігрітої духовки й випікати 45-55 хвилин. Яблука повинні пропектись, а поверхня добре підрум’янитись. Дістати спечений німецький яблучний пиріг з духовки, залишити на 10 хвилин, щоб трохи  охолов –  і можна нарізати.

 Подавати в теплому або холодному вигляді.

СМАЧНОГО !

ДИВТЬСЯ ТАКОЖ: 

АЙНТОПФ

ГЛІНТВЕЙН

ОПІКУНКА НА КУХНІ: НАЙПОПУЛЯРНІШІ СПЕЦІЇ В НІМЕЧЧИНІ

 

Залишити коментар

*Ваш e-mail не буде публікуватися на сайті

Закрити меню

ХОЧЕТЕ ПРАЦЮВАТИ ОПІКУНКОЮ В НІМЕЧЧИНІ?
Залиште свій номер – і ми зв’яжемося з Вами.