PROCURA

НІМЕЦЬКІ КАРТОПЛЯНІ КНЕДЛИКИ

ВІДКРИТА ВАКАНСІЯ!!!

СТАВКА EUR/МІС
НІМЕЦЬКІ КАРТОПЛЯНІ КНЕДЛИКИ

НІМЕЦЬКІ КАРТОПЛЯНІ КНЕДЛИКИ

ОПІКУНКА НА КУХНІ

Кнедлики –  ситна і калорійна страва, назва якої походить від німецького слова «knödel» –  кльоцка.

В Німеччині існує три історії, в яких кнедлик є головнм героєм. Одна із них переносить нас до баварської фортеці Деггендорф, яка була в облозі гуситських військ. Жителі захищали фортецю як могли, але війна війною, а обід повинен бути за розкладом. Тому жінки готували сніданки, обіди та вечері.

Одного дня, коли дружина бургомістра готувала для свого чоловіка свіжу порцію ароматних кнедликів, їй на очі трапився ворожий шпигун. Відважна жінка вирішила прогнати чужака зі своєї території і чисто по-жіночому запустила в нього першим, що попалося під руку, -тобто, свіжим кнедликом.

Шпигун, прихопивши вечерю бургомістра, ретирувався до свого командуванню. Тоді було прийнято рішення зняти облогу, – оскільки у захисників фортеці занадто багато їжі, раз вони нею розкидаються. І логічно, що здаватися не збираються.

А тепер від історії перейдемо до приготування німецьких картопляних кнедликів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

6 великих картоплин

 2 яйця

 170 г борошна

 1 л. курячого бульйону

1.5 ч.л. солі

 трохи свіжого кропу

Корисна порада. Картоплю для німецьких кнедлів потрібно вибирати світлих сортів з ніжно-жовтої або білої м’якоттю

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Картоплю ретельно помити, почистити, розрізати навпіл і опустити в каструлю з несоленою водою. Варити, доки не стане ма’якою.
  2. Злити всю воду без залишку. Картоплю перекласти в чашу блендера і зробити з неї пюре.
  3. Картопляну масу перекласти в миску, посолити, всипати борошно, туди ж розбити 2 яйця.  Замісити картопляне тісто. Відстоюватися йому не потрібно.
  1. Довести до кипіння курячий бульйон.
  2. Відщипнути невеликі шматочки від тіста, сформувати з них кульки невеликого розміру, обваляти в борошні і кинути в киплячий бульйон на 10 хвилин.

 Важливий момент: німецькі кнедлі на час варіння в каструлі кришкою не закривають.

  1. Залишилося виловити готові картопляні кульки з бульйону, за допомогою ополоника або шумівки перемістити їх на блюдо, посипати кропом і подати до столу.

Це досить проста страва без зайвих витребеньок і спецій, тому можна поекспериментувати і швидко підсмажити готові кнедлі в оливковій олії зі шматочками свіжих томатів і спеціями. Або ж подати кнедлі до м’ясних соусів чи гуляшу.

СМАЧНОГО!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 ЦІКАВИХ ФАКТІВ ПРО НІМЕЧЧИНУ

В ЧУЖІЙ КРАЇНІ Й БЕЗ РЕЧЕЙ

НАЙЧАСТІШІ ЗАПИТАННЯ

#сиделка #доглядальниця #роботавНімеччині #работавГермании #уходзапрестарелыми #опека #работавЕвропе

ОСНОВНІ ОБОВ’ЯЗКИ:

ЗНАННЯ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ ОБОВ’ЯЗКОВЕ!

МИ ПРАЦЮЄМО НАПРЯМУ З НІМЕЦЬКИМИ РОБОТОДАВЦЯМИ!

PROCURA — докладно за телефонами:

+38 066 193 76 26 (Viber/Whatsapp)
+38 096 193 76 26
Close Menu

Хочете працювати опікункою в Німеччині?
Залиште свій номер – і ми зв’яжемося з Вами.