Procura

Німецька кухня

Німецька кухня

Німецька кухня

Кулінарні традиції

Якщо Японія асоціюється у нас із суші,  Італія  – з піцею, то Німеччина прославилася на весь світ різноманітними ковбасками, сосисками і любов’ю місцевих до пива. Пристрасть жителів цієї країни до м’ясних страв очевидна: у традиційній німецькій кухні  понад триста видів ковбасних виробів. Дуже часто сардельки, сосиски і ковбаса стають інгредієнтами для закусок, салатів, гарячих і навіть перших страв. Крім ковбас, в традиційній м’ясній кухні Німеччини є численні різновиди котлет, шніцелів, біфштексів і шнельклопс.

Тамтешню національну кухню не можна назвати дієтичною. Практично всі страви німці смажать, тушкують і запікають.

16 німецьких областей мають свої особливості й традиції в приготуванні їжі. Кожен регіон – це окрема «кулінарна історія»: скажімо, шварцвальдський торт, вестфальська шинка, галушки по-швабськи, баварський рибний суп з фрикадельками і солоними огірками.

Цікаві багатовікові кулінарні традиції німців. Тут і донині збереглася величезна кількість так званих  ритуалів або обрядів. У святкові дні, наприклад, жителі Німеччини печуть з тіста «глюкшвайн» («щасливе порося») – пиріг у вигляді поросяти, в рот якому вкладають монету. Це не тільки радує гостей своїм кумедним виглядом, а й (як вважають німці) приносить у будинок удачу та фінансове благополуччя.

 Як харчуються німці

  • Класичний сніданок жителя Німеччини обов’язково включає в себе варені яйця, шинку або ковбасу, хлібці і бутерброди з варенням.
  • Обід складається з кількох страв: супу, закуски, основної страви і десерту. Причому трапеза обов’язково супроводжується бутербродами з сиром, рибою або ковбасними виробами.
  • На вечерю німці вживають в їжу в основному тільки холодні страви. Традиційний напій Німеччини – пиво – німці вживають в обідній час, а за стіл жителі цієї країни сідають не менш п’яти разів на день.

Супи в німецькій кухні

Обід для німців – час основного прийому їжі. І головним під час обіду є супи. Їх в Німеччині готують по-різному.

Найпоширенішими в німецькій кухні є  суп з квашеної капусти з ковбасками, картопляний суп по-саксонскому зі шпиком, цибульний веймарский суп. Є й досить незвичайні рецепти супів – наприклад, полуничний суп, який готують на основі полуниці і вина.

«Айнтопф» – найбільш ситний і наваристий суп німецької кухні. Його готують з м’яса, кількох різновидів копченостей і сосисок. Такий суп, як правило, замінює собою і першу, і другу страви.

Крім супів, в німецькій кухні є велика кількість найрізноманітніших бульйонів. Причому бульйон німці вживають в різних варіантах: з яйцями,  галушками,  овочами або рисом. Найбільш незвичні німецькі супи – пивний та хлібний.

Традиційні страви німецької кухні

Головна особливість німецької кухні – ситність. Найпоширенішими продуктами в Німеччині є картопля, м’ясо та овочі.   А «коронною» стравою  є прості в приготуванні баварські сосиски з тушкованою капустою, які можна зустріти в меню кожного ресторану цієї країни.

«Зауербратен»

Кисло-солодкий «зауербратен» є прикладом оригінальної кухні Центральної Німеччини. Готують страву так: яловичину маринують у вині й оцті протягом кількох днів, після чого тушкують з додаванням родзинок, бурякового сиропу, імбиру, яблук та овочів. На стіл таку страву подають зазвичай з картопляними галушками або нарізаними кубиками яблуками.

«Вайссвурст»

Біла Баварська ковбаса – «вайссвурст» – ще одна незвична страва, яку німці найчастіше вживають на сніданок. Вона має дуже легку, навіть повітряну консистенцію і складається зі свинини, телятини, трав і лимона. Вживають таку ковбасу, як правило, в гарячому вигляді.

М’ясний рулет з грибами.

У деяких регіонах Німеччини ковбасні вироби настільки популярні, що ними смакують в будь-який час дня: за сніданком, обідом і вечерею. Причому сосиски і сардельки німці вживають як в якості самостійної страви з гарніром або без нього, так і у вигляді додаткових інгредієнтів до салатів, супів або других страв.

Хліб і випічка в німецькій кухні

До хлібобулочних виробів жителі Німеччини небайдужі, як і до м’ясних. На всій території цієї країни діє величезна кількість пекарень, кондитерських і булочних. Смак у німецького хліба специфічний і незвичний, пояснюється це присутністю основного інгредієнта – житнього борошна. Саме тому хліб Німеччини зазвичай називають «земним». В Німеччині налічують понад триста сортів одного тільки хліба, не кажучи про численні види печива, рогаликів, пирогів з марципановими, гарбузовими, фруктовими, вершковими та іншими начинками.

Один із найнезвичайніших сортів німецького хліба – «пампернікель». Його готують із непросіяного грубого житнього борошна. За зовнішнім виглядом цей хліб нагадує темно-коричневу липку й густу масу.

Торти – ще одна кулінарна слабкість німців. Солодкі страви та випічку в цій країні готують, як кажуть, «від душі». Кожен торт можна назвати справжнім багатошаровим і надзвичайно красивим шедевром. Наприклад, «Баумкухен» ( «пиріг-дерево») – торт, який має не тільки неповторний смак, але й свої секрети приготування. У рідке тісто з кардамоном, гвоздикою і особливим видом бобів занурюють дерев’яний валик. Роблять 13 кругових рухів, завдяки чому в масі створюють кола, що нагадують зрізи дерева. Після цього торт охолоджують протягом доби, а потім покривають ваніллю, білим або молочним шоколадом.

Традиційні напої Німеччини

Традиційним і всіма улюбленим в Німеччині напоєм є пиво. Баварію  можна назвати пивною столицею світу. Саме тут розкинулося  965 квадратних миль зеленого хмелю. Тож не дивно, що в Німеччині є сорти пива, які неможливо спробувати в інших країнах: пільзенське світле пиво, солодке пиво з великим вмістом алкоголю – пліч-бір, дюссельдорфский Альтбір, пшеничне пиво («хефевайцен»), унікальне німецьке каламутне пиво.

Крім пива, німці із задоволенням вживають вино. Однак через холодний клімат виноробство тут не має широкого поширення. Найпопулярнішим сортом вина є яблучний сидр. У зимові холодні вечори багато жителів Німеччини зігріваються гарячим червоним вином з апельсиновими кірками і гвоздикою в глиняних чашках або гуртках.

За матеріалами Академії Ресторанного Бізнесу

 

Закрити меню

ХОЧЕТЕ ПРАЦЮВАТИ ОПІКУНКОЮ В НІМЕЧЧИНІ?
Залиште свій номер – і ми зв’яжемося з Вами.