Procura

У Німеччині почали боротися з марнотратством харчових продуктів

У Німеччині почали боротися з марнотратством  харчових продуктів

У Німеччині почали боротися з марнотратством харчових продуктів

Будь в курсі

Багатьом опікункам, які їдуть працювати в німецькі сім’ї, доведеться закупляти продукти харчування в супермаркетах, робити ревізію в холодильнику. А отже, визначати термін придатності продуктів. Тому вам важливо знати, що мінімальний термін зберігання в ФРН – це не термін придатності.

У Німеччині часто плутають вказаний на товар мінімальний термін зберігання того чи іншого харчового продукту з максимальним терміном придатності.

Це призводить до того, що на смітнику дуже часто виявляються навіть нерозкриті упаковки, зокрема, молочних і м’ясних виробів. Експерти ж радять спочатку понюхати продукт або спробувати його на смак, і тільки при незадовільному результаті – викидати.

Міністерство продовольства і сільського господарства Німеччини звернулося до споживачів з  рекомендацією перед походом в магазин неодмінно складати список необхідних покупок і не йти по продукти харчування на голодний шлунок. А  виробникам цих продуктів – випускати менші за обсягом упаковки, але частіше їх доставляти в супермаркети.

Чому проблемою закупок в ФРН перейнялися на урядовому рівні?

Справа в тому, що за інформацією DW, щороку в Німеччині викидають приблизно 11 мільйонів тонн ще цілком придатних до вживання продуктів харчування. Кожен житель країни – в середньому 55 кілограмів. Уряд має намір до 2030 року зменшити цей обсяг удвічі.

Приймати, як, наприклад, у Франції спеціальний закон, який зобов’язує супермаркети віддавати непродані харчові продукти благодійним організаціям, в Німеччині не будуть. Оскільки в ФРН таку практику вже давно і успішно застосовують.

Закрити меню

ХОЧЕТЕ ПРАЦЮВАТИ ОПІКУНКОЮ В НІМЕЧЧИНІ?
Залиште свій номер – і ми зв’яжемося з Вами.