Procura

“НЕБО Й ЗЕМЛЯ”

“НЕБО Й ЗЕМЛЯ”

“НЕБО Й ЗЕМЛЯ”

ОПІКУНКА НА КУХНІ

Німеччина –  серед країн, які найбільше споживають картоплю. Її готують у різних видах та варіаціях. Одна із німецьких картопляних страв – «Небо і земля».  Вона нагадує знайоме нам картопляне пюре, але з … яблуками.  Перед подачею на стіл до нього додають звичайну або кров’яну ковбасу чи обсмажену печінку.

Звідки така назва? У деяких частинах Тюрінгії, Саксонії та Вестфален яблука називають «Himmel» (небо), а картопля – «Erde» (земля), звідси і назва страви. Давайте приготуємо її.

ІНГРАДІЄНТИ:

l кг картоплі

1 кг кислих яблук

Сіль за смаком

свіжозмелений чорний перець

125 г шпику з прожилками м’яса

750 г кров’яної ковбаси

Цибуля (2 шт ) – за бажанням

40 г вершкового масла або маргарину.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Очистити й нарізати великими кубиками картоплю та яблука. На дно великої каструлі викласти шар картоплі, потім шар яблук.
  2. Залити підсоленою водою, щоб картопля була прикрита наполовину.
  3. Яблука поперчити. Накрити кришкою і варити на сильному вогні 25 хв.
  4. Нарізати кільцями (чи напівкільцями) цибулю ріпчасту
  5. Шпик нарізати дрібними кубиками і розтопити.
  6. Підсмажити в жирі до золотавого кольору цибулю.
  7. Кров’яну ковбасу нарізати кружечками і також обсмажити в жирі.
  8. Готову картоплю з яблуками обережно розім’яти виделкою, не перетворюючи в пюре.
  9. Додати шпик разом з жиром, приправити за смаком.
  10. Викласти на велике блюдо, зверху красиво розкласти кружечки ковбаси.

Замість кров’яної ковбаси можна взяти печінку і підсмажити її.

СМАЧНОГО!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
 

Залишити коментар

*Ваш e-mail не буде публікуватися на сайті

Закрити меню

ХОЧЕТЕ ПРАЦЮВАТИ ОПІКУНКОЮ В НІМЕЧЧИНІ?
Залиште свій номер – і ми зв’яжемося з Вами.