Procura

Опікунка на кухні: найпопулярніші спеції в Німеччині

Опікунка на кухні: найпопулярніші спеції в Німеччині

Опікунка на кухні: найпопулярніші спеції в Німеччині

ОПІКУНКА НА КУХНІ

Якщо в українській кухні традиційно використовують небагато спецій (зазвичай це чорний перець, лаврове листя, кріп та часник), то в німецькій кухні їх спектр значно ширший.

Найпопулярніші спеції німецької кухні:

Кмин (Kümmel). Без цієї приправи важко уявити традиційну для Німеччини квашену капусту (Sauerkraut) та  ковбаски.

Гірчиця (Senf) В цілому для цієї приправи в Німеччині характерний солодкий присмак, але можна зустріти і традиційно «пекучу».

Імбир (Ingwer) Корінь цієї рослини використовують для поліпшення смаку і аромату страв з м’яса, птиці, риби. Також його додають в супи, салати і випічку. Чай з імбиром зігріває в холод.

Хрін (Kren) – ним підсилюють смак шнапсу і навіть пива. Тертий хрін найчастіше подають до рибних страв і холодної яловичини. У Східній частині Німеччини гостру приправу змішують з буряковим соком, а на півдні – додають вершки або суміш гірчиці і бальзамічного оцту. До речі, в берлінській кухні суміш хрону з гірчицею вважається ідеальною приправою до Eisbein – вареної свинячої рульки з капустою або гороховим пюре.

Каррі (Curry) – суміш прянощів на основі куркуми. Інші обов’язкові складові – імбир, коріандр, червоний і чорний перець. Каррі додають в страви овочеві, з м’яса, рису, а також в зігріваючі та дієтичні коктейлі.

Майоран (Majoran), який має пряно-квітковий аромат зі злегка пекучим смаком, найчастіше  використовують у м’ясних і ковбасних фаршах. Ця рослина не тільки ароматизує фарш, але і робить його більш ніжним, полегшуючи перетравлення жирних м’ясних виробів. Приправу додають в овочеві супи, омлети і салати, вона надає дивовижного смаку пиву. А в дієтичному харчування майоран можна використовувати замість солі.

Кориця (Zimt) дуже популярна в Німеччині. Німці використовують її не тільки для солодких пирогів і різдвяних пряників. В молотому вигляді або в паличках її застосовують для ароматизації соусів, маринадів і всіляких зігріваючих напоїв. Також кориця відмінно доповнює овочеві і фруктові салати, страви з сиру і навіть м’яса.

 

 

 

 

Закрити меню

ХОЧЕТЕ ПРАЦЮВАТИ ОПІКУНКОЮ В НІМЕЧЧИНІ?
Залиште свій номер – і ми зв’яжемося з Вами.