Procura

Морквяний пиріг

Морквяний пиріг

Морквяний пиріг

Пісна німецька кухня

 

Основа цих популярних в Німеччині ласощів, здатних замінити обід або вечерю, – звичайна морква. А подають їх в один з недільних днів посту.

 

У монастирській кухні монастиря Бонланден (Kloster Bonlanden) морквяний пиріг готують так.

 

Натерту дрібно моркву (300 г) змішати з меленими горіхами (100 г), медом (2 столові ложки), цедрою одного лимона, дати постояти.

Потім додати картопляний крохмаль (100 г), рисове (гречане або кукурудзяне) борошно (100 г), чайну ложку пекарського порошку, жовтки (5), маргарин (100 г), замісити тісто. Обережно змішати зі збитими з цукром (200 г) білками (5).

 

Круглу форму для випічки змастити маргарином, посипати рубаними горіхами, викласти тісто. Ще раз посипати горіхами.

Випікати в заздалегідь розігрітій печі (180°C) близько 50 хвилин. Готовий пиріг змащують абрикосовим або апельсиновим джемом. Його можна розрізати на кілька шарів і зробити прошарок з крему – заварного або з солодкого йогурту. Наприкінці пиріг посипають потовченими горіхами.

Можна його полити цукровою глазур’ю і прикрасити морквинами з марципана.

Закрити меню

ХОЧЕТЕ ПРАЦЮВАТИ ОПІКУНКОЮ В НІМЕЧЧИНІ?
Залиште свій номер – і ми зв’яжемося з Вами.