Procura

Маульташен

Маульташен

Маульташен

Пісна німецька кухня
 
Як під час посту приготувати скоромне і не накликати гнів божий? Швабські ченці знайшли вихід.
 
Одного разу ченці знаменитого монастиря Маульбронн (Kloster Maulbronn) проявили неабияку кмітливість. Вони винайшли метод “приховання” їжі від очей Всевишнього, сховавши бажане, але не завжди дозволене (наприклад, м’ясо) в … тісто.
За переказами, саме піст допоміг створити таку улюблену в німецькій Швабії та за її межами страву – маульташен (Maultaschen).

На відміну від популярних у нас пельменів, німецькі маульташен, наслідуючи монастирські традиції, роблять з найрізноманітнішою начинкою, у тому числі пісною. Найбільш популярні такі: шпинат і овечий сир, картопля і квашена капуста, рибний фарш з каперсами, квасоля з шампіньйонами.
 
У будь-який вид начинки обов’язково додають прянощі: мускатний горіх, корицю, кардамон, іноді гострий перець. Є й оригінальніші варіанти начинки, такі як копчена качина грудка з брусницею або телячі тельбухи з чорносливом, але їх готують для особливо святкових подій після закінчення Великого посту.

Форма швабських пельменів варіюється: від квадратної, прямокутної або круглої до широко відомих “вушок” і “напівмісяців”. А їдять їх просто відвареними або в овочевому бульйоні як суп.
 Є любителі й обсмажених в олії пельменів по-монастирськи, присипаних зеленою цибулею і товченим часником.
Закрити меню

ХОЧЕТЕ ПРАЦЮВАТИ ОПІКУНКОЮ В НІМЕЧЧИНІ?
Залиште свій номер – і ми зв’яжемося з Вами.