Procura

Flammkuchen – німецький «полум’яний» пиріг

Flammkuchen –  німецький  «полум’яний» пиріг

Flammkuchen – німецький «полум’яний» пиріг

  • 660 ккал*
  • Білки: 12 г
  • Жири: 42 г
  • Вуглеводи: 57 г

Пропонуємо вам рецепт Flammkuchen, традиційного ельзаського «полум’яного» пирога. Зараз Ельзас – це регіон Франції, але завдяки близькому сусідству з Німеччиною, а також тому, що ця територія півстоліття належала німцям, ельзаське кухня відчула на собі сильний вплив німецьких кулінарних традицій. Найбільше полюбляють цей пиріг жителі Баварії та півдня Німеччини.

Трішки історії

«Полум’яний» пиріг спочатку був побічним продуктом хлібопечіння. І називається він так тому, що його ставили в піч, коли всередині ще палало полум’я – цей перший жар був занадто сильним для випічки хліба. Але, як і практичні німці, ельзаські селяни отримували користь з усього. Щоб жар не йшов в нікуди, його використовували для приготування пирога з того, що завжди було в наявності: сметана, цибуля і шпик.

Існує безліч різновидів рецептів, в тому числі і солодких, але ми пропонуємо вам класичний рецепт фламмкухена.

  • ІНГРЕДІЄНТИ:
  • Тісто:
    ✔ Борошно200 г
    ✔ Вода110 мл
    ✔ Оливкова олія2 ст.л.
    ✔ Сіль1 ч.л.
  • Начинка:
    ✔ Сметана200 г
    ✔ Цибуля (червона)1-2 шт.
    ✔ Шпик з м'ясом300 г
    ✔ Перець чорний меленийза смак.
    ✔ Приправиза смак.

ПРИГОТУВАННЯ

1. У борошно додати дрібку солі, вилити оливкову олію і перемішати руками. Поступово вливати воду, вимішуючи тісто. Додати ще трохи борошна, якщо воно липне до рук. Залишити тісто на 30 хвилин у спокої, закривши кришкою.

2. В цей час готуємо начинку:
Нарізати цибулю тонкими півкільцями. До кінця цибуля пропектися не встигає, тому краще використовувати червону: вона солодка і не має такого сильного запаху, як біла. Шпик нарізати соломкою (можна комбінувати з жирною шинкою або копченою ковбасою).

3. Тісто розділити на 4 рівні частини. Розкачати одну частину тіста до товщини 1 мм. Відразу перекласти корж на деко, застелений папером для випічки.

4. Змастити сметаною (або Crème fraîche) з додаванням солі і, за бажанням, перцю або приправ.

5. Розкласти півкільця цибулі та нарізаний шпик на тісто і поставити в попередньо розігріту до 250°С духовку на 10-12 хвилин.

Класичний Flammkuchen готовий! Їсти потрібно відразу, тому що він дуже швидко холоне. СМАЧНОГО!!!

*Калорійність розрахована на одну порцію.

Залишити коментар

*Ваш e-mail не буде публікуватися на сайті

Закрити меню

ХОЧЕТЕ ПРАЦЮВАТИ ОПІКУНКОЮ В НІМЕЧЧИНІ?
Залиште свій номер – і ми зв’яжемося з Вами.