Procura

Боквурст

Боквурст

Боквурст

 БОКВУРСТ.  Це слово німці використовують для позначення цілої групи сосисок, призначених для смаження на грилі або просто сковороді. Особливістю цих ковбасок є те, що їх готують лише в натуральній оболонці і тільки зі свіжого м’яса (не мороженого). Основа ковбасок – свинина і свиняче сало, іноді додають яловичину (або телятину). У кожному регіоні Німеччини існує свій рецепт боквурста. Як гарнір до таких ковбасок подають смажену картоплю, тушковану квашену капусту, різні овочеві салати.

Вам буде потрібно: свинина (лопатка або окіст) 1,5 кг, телятина 0,5 кг, сало (не солоне) 0,5 кг , часник 1-2 головки, кишки  свинячі  5 – 5,5 метрів, а також спеції по 1,5 ч. ложки: перець чорний мелений, коріандр мелений, пряні трави за смаком (базилік, чебрець, орегано), сіль за смаком.

ГОТУЄМО М’ЯСО

Його ретельно розбираємо на невеликі шматки, видаляємо плівки і сухожилля.

Пропускаємо через велику решітку м’ясорубки (це ж робимо і з салом, попередньо відклавши шматок вагою 50-70 г). В отриманий фарш додаємо пропущений через прес часник, сіль і спеції. Все  добре перемішуємо.

 ПІДГОТОВКА КИШКИ

Кишки необхідні ретельно й акуратно вичистити (на обробній дошці  зворотною стороною ножа видаляємо все зайве).

ПРИГОТУВАННЯ КОВБАСОК

Промиваємо кишки до прозорості. Їх можна набивати вручну ложкою  або використовувати спеціальну насадку для м’ясорубки. 

Попередньо кінчик кишки зав’язуємо бавовняною ниткою. Коли довжина ковбаски сягне 15 см, перев’язуємо, і відступивши 2 – 3 см, знову перев’язуємо ниткою.

Перед смаженням розрізаємо сосиски окремо, протикаємо в кількох місцях зубочисткою. Далі ковбаски з усіх боків змащуємо жиром, попередньо витопленим із залишків шматка сала,  і викладаємо на гарячу решітку гриля або сковороду.

Смажимо ковбаски протягом 5 хвилин з кожної з чотирьох сторін.

СМАЧНОГО!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ЯК ПІДГОТУВАТИСЯ ДО РОБОТИ ОПІКУНКОЮ

ЯК ПРАЦЮВАТИ Й НЕ “ЗГОРІТИ” НА РОБОТІ?

ЦЕЛЛЕ – МІСТО ФАХВЕРКОВИХ БУДИНКІВ

Закрити меню

ХОЧЕТЕ ПРАЦЮВАТИ ОПІКУНКОЮ В НІМЕЧЧИНІ?
Залиште свій номер – і ми зв’яжемося з Вами.