Procura

АЙНТОПФ

АЙНТОПФ

АЙНТОПФ

Німеччина здавна славиться своїми кулінарними шедеврами, причому в кожному регіоні – свій коронний рецепт. Одна з таких страв – суп Айнтопф Піхельштайн. Назва Eintopf перекладається як «один горщик». А походження слова «Піхельштайн» пов’язують з горою Бюхельштайн.

Суп готують з кількох видів м’яса (дехто кладе сардельки, рибу або копченості – баварські ковбаски, сало, салямі)  з додаванням овочів на ваш смак.

Густий, наваристий, ситний класичний німецький суп цілком замінить цілий обід для всієї родини! Саме такий суп готували німецькі господині, щоб смачно і швидко нагодувати своїх працьовитих чоловіків і підростаючих діточок.

 

РЕЦЕПТ

Склад класичного німецького супу може змінюватися від наявності продуктів і настрою в цілому!

Для класичного супу Айнтопф знадобиться:

М’ясо 500 – 700 грамів загалом (яловичина, свинина, баранина, філе курки або індика);

Цибуля ріпчаста або порей (2 великі цибулини або стебла);

Морква велика – 1-2 шт.;

Картопля велика – 4 шт. ;

Квасоля, горох (попередньо замочити і відварити), сочевиця – по склянці!

Стручкову квасолю крупно нарізати і додати за 5 хвилин наприкінці приготування! Для приготування супу можна використовувати і заморожені бобові, вони прекрасно зберігають властивості.

Рослинна олія – 50 грамів для обсмажування м’яса;

Сіль, лавровий лист, прянощі за смаком;

Приправи: чорний перець горошком, суміш перців, чебрець, орегано, майоран;

Зелень.

 

ПРИГОТУВАННЯ

1. М’ясо наріжте шматками (по 3-4 см).

2.  У каструлю або казан з товстим дном налийте олію і склянку води.

3. Розігрійте каструлю на вогні і покладіть м’ясо, перець горошком, лавровий лист і частину приправ. Тушкуйте м’ясо 15-20 хвилин, при необхідності помішуючи і додаючи трохи води.

4. Поки м’ясо тушкується, займіться овочами. Почистіть, помийте і поріжте крупно овочі. Додайте квасолю, горох, сочевицю і овочі до м’яса, покладіть інші спеції за смаком, посоліть і залийте гарячою водою (щоб вода їх покрила).

5. На невеликому вогні тушкуйте страву (під кришкою) від 45 хвилин до години. Перемішайте вже майже готовий айнтопф і дайте настоятися ще 10-15 хвилин під кришкою.

6. За бажанням, перед подачею додайте дрібно порізану зелень або гілочку свіжого чебрецю.

СМАЧНОГО!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЯК НІМЦІВ ПРИВЧИЛИ ДО ЧИСТОТИ

ПОЇХАЛА ЗАРОБЛЯТИ, ЩОБ ВРЯТУВАТИ БАТЬКА

СМЕРТЬ ПІДОПІЧНОГО: ЩО РОБИТИ І ЯК РЕАГУВАТИ

Залишити коментар

*Ваш e-mail не буде публікуватися на сайті

Закрити меню

ХОЧЕТЕ ПРАЦЮВАТИ ОПІКУНКОЮ В НІМЕЧЧИНІ?
Залиште свій номер – і ми зв’яжемося з Вами.